fredag den 20. december 2013

Tranebærsovs

Sidste jul lavede jeg for første gang tranebærsovs (eller kompot er det måske snarere) som tilbehør til julemiddagen - hos os spiser vi altid både and og flæskesteg. Den får selskab på julebordet af min hjemmelavede agurkesalat (opskrift her) og begge er skønne til både and og flæskesteg.



Opskriften får du her:

250 g tranebær
4 spsk brun farin
Knap 100 ml vand
3 spsk lys sirup (eller den du lige har i skabet)
Revet skal og saft af 1 appelsin

Bland alle ingredienserne i en gryde og lade det småkoge indtil alle bær er 'sprunget'. Rør godt rundt og kog videre indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Jeg foretrækker en rimelig tyk konsistens - som tyk marmelade. Når sovsen/kompotten køler af bliver den noget mere fast, så tag den af varmen lidt før du synes den har nået den rette konsistens.

Hæld massen på et sylteglas og opbevar den i køleskabet indtil den skal bruges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar