mandag den 16. december 2013

Hjemmelavet cider - part 2

Midt i julegave-indkøb, æbleskive-spisning og generel juletravlhed, har vi nu fået tappet vores cider. Den har stået og hygget sig i godt og vel 2 måneder, siden vi i oktober omsatte 40 kg æbler til knap 25 L æblejuice og derefter lod det stå og gære. Læs første del om vores cider-adventure her)



Vi har fået 21 L færdig cider ud af det - hældt på 1 L flasker fra IKEA. Den sidste 'lille' gæringsprocess skal nu finde sted i flaskerne, - så vi forhåbentligt ender med en let brusende cider - vi krydser fingre for, at alt går, som det skal :)
Det er kæresten, der har lavet de fine labels, som er på flaskerne - de er bestilt hos Vistaprint og kommer med 'klistret' bagside, så de er meget nemme at sætte på flaskerne. Det er så en anden sag at få dem sat på, så de sidder helt lige - men vi blev enige om, at det er charmen ved hjemmelavede ting - at ting sidder lidt skævt.


Nu glæder vi os til at kunne give nogle af dem væk som en ekstra lille julegave - og ikke mindst til også selv at åbne en flaske til jul og smage vores første - men sikkert ikke sidste - hjemmelavede cider.
Rigtig glædelig jul!

2 kommentarer:

  1. Hold da op et flot projekt Marie. Det ser bare godt ud og så siger Tanya, at du har sat en til side til os…..det lyder godt ;-)

    SvarSlet
  2. Tak Camille. Vi har haft det ret så sjovt med det - og det er hyggeligt at lave sådan noget sammen:) Vi har to flasker med jeres navn på - nu håber vi bare det smager godt, når den første flaske bliver åbnet... ;)

    SvarSlet