mandag den 18. november 2013

Fantastisk grydebrød

Det her er endnu en Pinterest favorit, som jeg faldt over ved et tilfælde - jeg pinner en masse og når ikke at få prøvet nær så mange opskrifter og ideer, som jeg gerne ville. Men jeg prøver langsomt at arbejde mig igennem mine efterhånden mange boards og prøve diverse ting - og hygger mig gevaldigt mens jeg gør det :)




Det her er hurtigt blevet et af mine yndlingsbrød at bage - det er nemt, det meste kan laves dagen før og så smager det rigtigt godt, kan varieres i det uendelige og det ser også rigtigt godt ud. 


Opskriften får du her:

1/9 af en pakke gær - eller 1/2 tsk tørgær
500 g mel
2 tsk salt
375 ml vand

Rør gæren ud i vandet (eller bland det i melet hvis du bruger tørgær). Rør saltet i melet og hæld det i de våde ingredienser. Rør rundt med en ske til alt er godt blandet sammen og der ikke er flere tørre klumper. Dejen skal ikke æltes og den er mere klistret end en normal brøddej - sådan skal den være :) Brug husholdningsfilm til at dække skålen med og lad dejen hæve i ca. 12 - 18 timer - indtil du skal bruge den. (Ikke i køleskabet)

Når du er klar til at bage brødet, vælter du dejen ud på et meldrysset bord. Den skal stadig ikke æltes. Fold den forsigtigt dejen sammen til en kugle, læg lidt husholdningsfilm løst over og lad dejen efterhæve ca. 30 min.  Imens varmes ovnen op til 230 grader. Den gryde du bruger (jeg bruger en alm. IKEA gryde til 10 L) skal også varmes op - inkl. låg - så den stiller jeg normalt ind, når jeg tænder for ovnen. Når ovnen er varm og brødet har hævet, drysses lidt mel i bunden af gryden og dejen 'væltes' ned i. Det ser ikke kønt ud, men bare rolig - resultatet skal nok blive flot:) På med låget og så skal brødet bages i 30 min. Herefter fjernes låget og brødet bages i yderligere 15 min. - eller indtil det er flot brunt på toppen.

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar