Dette er en lækker og aromatisk udgave af mit grydebrød
med mandler, tørrede tranebær og revet appelsinskal. Det dufter skønt
og har en rig smag, som især egner sig godt til en god ostemad. Det er helt sikkert
ikke sidste gang, jeg har lavet denne variant. Til forår og sommer forestiller jeg
mig en udgave kun med appelsinskal og mandler - tror det vil være
rigtig lækkert
med smør
og hjemmelavet jordbærsyltetøj på :)
Opskriften får du her:
1/9 af en pakke gær - eller 1/2 tsk tørgær
500 g mel
2 tsk salt
375 ml vand
1 dl mandler - groft hakket
2 dl tørrede tranebær
Revet skal af 1 appelsin
Rør gæren ud i vandet (eller bland det i melet hvis du bruger tørgær).
Rør
saltet, mandler, tranebær og appelsinskal i melet og hæld det i de våde
ingredienser. Rør rundt med en ske til alt er godt blandet sammen og der
ikke er flere tørre klumper. Dejen skal ikke æltes og den er mere klistret
end en normal brøddej - sådan skal den være :) Brug husholdningsfilm
til at dække
skålen
med og lad dejen hæve i ca. 12 - 18 timer - indtil du skal bruge den. (Ikke i
køleskabet)
Når du er klar til at bage brødet, vælter du dejen ud på
et meldrysset bord. Den skal stadig ikke æltes. Fold den forsigtigt dejen
sammen til en kugle, læg lidt husholdningsfilm løst over og lad dejen efterhæve
ca. 30 min. Imens varmes ovnen op til
230 grader. Den gryde du bruger (jeg bruger en alm. IKEA gryde til 10 L) skal
også
varmes op - inkl. låg - så den stiller jeg normalt ind, når jeg tænder for ovnen. Når
ovnen er varm og brødet har hævet, drysses lidt mel i bunden af
gryden og dejen 'væltes' ned i. Det ser ikke kønt ud, men bare rolig -
resultatet skal nok blive flot:) På med låget og så
skal brødet
bages i 30 min. Herefter fjernes låget og brødet bages i yderligere 15 min.
- eller indtil det er flot brunt på toppen.
Velbekomme!
Det ser bare SÅ lækkert ud...må jeg simpelthen prøve at kaste mig ud i :-)
SvarSletJa, det skal du altså prøve - det er noget så lækkert. Jeg er helt vild med denne slags brød - og de kan varieres i det uendelige med nødder, tørrede bær, andre slags mel osv.
SletSå er jeg i gang med at prøve brødet for første gang :-). Det bliver spændende :-)
SvarSlet