Hindbær og hvid
chokolade er en genial kombination. Jeg elsker kombinationen af det syrlige og
det søde – især hvor det som her er bagt sammen i en skøn lille muffin (eller
cupcake, om du vil). Jeg har valgt at kalde dem for muffins, da de ikke har
glasur, men hver sin definition.
Jeg har i lang
tid nu trofast brugt disse muffins til alt fra desserter, tilbehør til
eftermiddags-kaffen, til den obligatoriske ’fødselsdagskage’ til arbejdet osv.
Jeg burde nok se at forny mig, men de er altså rigtig gode, så jeg er endnu
ikke blevet træt af dem. Og de er tilmed super nemme at lave.
Opskriften er
egentlig fra Paul Hollywood – han laver muffins med hindbær og passionsfrugt –
og jeg har så valgt at skifte passionsfrugt ud med hvid chokolade.
Opskriften får du her:
200 g smør
150 g sukker
4 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
Knivsspids salt
120 g hvid chokolade, groft hakket
Ca. 200 g hindbær, frosne
Pisk smør og sukker sammen. (Hvis du, som
mig, heller ikke får taget smørret ud i god tid, så det kan nå stuetemperatur
inden du skal bruge det, så kan du sagtens tilsætte et æg med det samme – det gør
jeg – og så er det nemmere at piske det hele sammen). Tilsæt herefter et æg af
gangen.
Bland de tørre ingredienser sammen og vend
dem i de våde ingredienser. Tilsæt til sidst den hvide chokolade. Dejen skal
ikke røres for kraftigt – kun indtil alt er blandet.
Fyld en stor spiseskefuld dej i hver
muffinform. Fordel et lag hindbær ovenpå og tryk dem let ned, så dejen dækker
det meste af bunden. Fyld endnu en spiseske ovenpå og slut af med et hindbær på
toppen. Tryk det let ned, så det er ca. halvt nede i dejen.
Bag dem ved 200 grader i ca. 20 – 25 min. –
indtil de er godt gyldne på toppen. Det er vigtigt, at de får godt med farve,
da det giver en sprød top. Hvis muligt, så bag dem den dag du skal bruge dem –
de er ikke helt så gode næste dag, da toppen ikke holder sig sprød.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar