Her i Windhoek faldt jeg forleden over en pose med tørrede kiwi-skiver og fik straks lyst til at prøve dem i forbindelse med en hjemmelavet müsli. De kan varmt anbefales - de er ikke overdrevet søde i det og passer glimrende som modstykke til mandler, sesamfrø og græskarkerner.
Det tager mindre end en halv time at lave en portion müsli - og med denne opskrift er der ca. til 2 uger, hvis du spiser det til morgenmad i hverdagene. Det passer mig glimrende - så står det ikke og bliver kedeligt og næste gang kan jeg kaste mig over en ny variant af denne müsli. Eventuelt med cashewnødder og gojibær istedet for kiwi.
Opskriften får du her:
150 g havregryn
80 g mandler, groft hakket
30 g græskarkerner
20 g sesamfrø
8 spsk honning
1/2 vaniliestang
4 tørrede kiwi-skiver, skåret i små tern
en håndfuld gule rosiner
en håndfuld kokosflager
Varm honningen op på en stor, dyb pande eller i en gryde, - og tilsæt havregryn, mandler, græskarkerner, sesamfrø, og kornene fra den halve vaniliestang. Rør godt rundt i ca. 10 - 15 minutter - indtil havregrynene har taget farve og blandingen er blevet godt ristet.
Herefter fordeles den klistrede masse så tyndt som muligt på et stort stykke bagepapir. Lad den køle helt af. Når den er kølet helt af, er den knasende sprød og kan brækkes i små stykker. Herefter tilsættes tørret kiwi, rosiner og kokosflager - eller hvad du ellers har lyst til af tørrede bær og frugter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar