mandag den 10. februar 2014

Gulerods-cupcakes


De her gulerodscupcakes indtager suverænt førstepladsen som mine yndlings cupcakes. De har en skøn svampet, men stadig let, konsistens og flødeosteglasuren med et hint af vaniliekorn og revet citronskal er bare fantastisk. Det er efterhånden ved at blive en smule pinligt for mig, at det altid er de her jeg bager hvis jeg skal have noget med til en hyggelig komsammen - eller hvis jeg får gæster - men jeg tror nu ikke, der er nogen der har noget imod det, for de bliver altid spist :)



Opskriften får du her:
100 g brun farin
175 ml olie
2 æg
225 g mel
3/4 tsk natron
1 tsk kanel
lidt salt
revet skal af en halv citron
revet skal af en halv appelsin (hvis du lige har en liggende - ellers kan det sagtens udelades)
3 mellemstore gulerødder - revet fint

Glasur

200 g flødeost
350 g flormelis
revet skal af en halv citron
1/3 vaniliestang

Pisk olie og brun farin sammen. Tilsæt de to æg et af gangen og rør godt. Bland mel, salt, natron, kanel og revet citron og appelsinskal sammen og hæld det i de våde ingredienser. Rør til sidst de revne gulerødder i. Fordel dejen i cupcake-forme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. - eller til en tandstik kommer ren ud.

Til glasuren piskes flødeost, flormelis, citronskal og vaniliekorn godt sammen. Fordeles på kagerne, når de er kølet helt af.

Rigtig god fornøjelse!

4 kommentarer:

  1. Aj...jeg troede jeg kunne slette det hele...ville hellere skrive fra denne.
    Nå men jeg havde skrevet: Jeg ææææææææææælkser dine gulerods muffins :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød :) Nu har du opskriften - hvis der går for lang tid mellem jeg er i DK :)

      Slet
    2. De lyder virkelig nemme at lave...sætter du bare formene på en almindelig bageplade? Tænker om siderne vælter ud?

      Uhm...bliver helt lækkersulten ;)

      Slet
    3. Jeg sætter normalt formene i en 'linseform' jeg har - så holder de formen rigtig flot ' men den har kun plads til 12, så resten sætter jeg for sig selv på en bageplade. Men her er det bedst at vælge forme der er faste i det - ikke de helt papirstynde for så har de svært ved at holde formen.
      Nogle gange bager jeg dem uden forme - men i min form til mini-cupcakes - den pensler jeg så med en lille smule olie først. Det fungerer også rigtig fint.

      Slet