De her gulerodscupcakes indtager suverænt førstepladsen som mine yndlings
cupcakes. De har en skøn svampet, men stadig let, konsistens og flødeosteglasuren
med et hint af vaniliekorn og revet citronskal er bare fantastisk. Det er
efterhånden ved at blive en smule pinligt for mig, at det altid er de her jeg bager hvis jeg skal have noget med til en
hyggelig komsammen - eller hvis jeg får gæster - men jeg tror nu ikke, der er
nogen der har noget imod det, for de bliver altid spist :)
Opskriften
får du her:
100 g brun
farin
175 ml
olie
2 æg
225 g mel
3/4 tsk
natron
1 tsk
kanel
lidt salt
revet skal
af en halv citron
revet skal
af en halv appelsin (hvis du lige har en liggende - ellers kan det sagtens
udelades)
3
mellemstore gulerødder - revet fint
Glasur
200 g flødeost
350 g flormelis
revet skal
af en halv citron
1/3 vaniliestang
Pisk olie og brun farin sammen. Tilsæt de to æg
et af gangen og rør godt. Bland mel, salt, natron, kanel og revet citron og
appelsinskal sammen og hæld det i de våde ingredienser. Rør
til sidst de revne gulerødder i. Fordel dejen i cupcake-forme og bag dem i ovnen
ved 200 grader i ca. 15 min. - eller til en tandstik kommer ren ud.
Til glasuren piskes flødeost, flormelis, citronskal
og vaniliekorn godt sammen. Fordeles på kagerne, når de er kølet
helt af.
Aj...jeg troede jeg kunne slette det hele...ville hellere skrive fra denne.
SvarSletNå men jeg havde skrevet: Jeg ææææææææææælkser dine gulerods muffins :D
Hvor er du sød :) Nu har du opskriften - hvis der går for lang tid mellem jeg er i DK :)
SletDe lyder virkelig nemme at lave...sætter du bare formene på en almindelig bageplade? Tænker om siderne vælter ud?
SletUhm...bliver helt lækkersulten ;)
Jeg sætter normalt formene i en 'linseform' jeg har - så holder de formen rigtig flot ' men den har kun plads til 12, så resten sætter jeg for sig selv på en bageplade. Men her er det bedst at vælge forme der er faste i det - ikke de helt papirstynde for så har de svært ved at holde formen.
SletNogle gange bager jeg dem uden forme - men i min form til mini-cupcakes - den pensler jeg så med en lille smule olie først. Det fungerer også rigtig fint.