torsdag den 6. marts 2014

Hjemmebagte boller


Da jeg var lille, var det altid disse boller min mor bagte. Og da jeg flyttede hjemmefra, kom opskriften med mig og jeg har bagt dem alle de steder, jeg har boet. Det er en dejlig hvid bolle - en typisk 'fødselsdagsbolle', om du vil - og de er meget nemme at lave. 




Opskriften får du her:

1 dl vand
50 g gær
1 æg
100 g smør/margarine - smeltet
3 dl mælk
2 spsk sukker 
1 tsk salt
1/2 - 1 tsk kardemomme 
Mel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt æg, salt og sukker. Smelt margarinen og hæld det i blandingen og kom herefter mælken i. Bland kardemommen i lidt mel og kom det i dejen. Kom efterfølgende mel i lidt af gangen og rør godt. Der skal så meget mel i, at dejen kan æltes en smule, men den må stadig godt være godt klistret. Drys lidt mel i skålen og stil dejen til hævning i ca. en time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem - tilsæt lidt mere mel hvis den er for klistret at arbejde med. Tril dejen til boller og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve 10 - 20 min., pensl dem med et pisket æg og bag dem ved ca. 210 grader til de er gyldne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar