Opskriften får du her:
1 dl vand
50 g gær
1 æg
100 g smør/margarine - smeltet
3 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
1/2 - 1 tsk kardemomme
Mel
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt æg, salt og sukker. Smelt margarinen og hæld det i blandingen og kom herefter mælken i. Bland kardemommen i lidt mel og kom det i dejen. Kom efterfølgende mel i lidt af gangen og rør godt. Der skal så meget mel i, at dejen kan æltes en smule, men den må stadig godt være godt klistret. Drys lidt mel i skålen og stil dejen til hævning i ca. en time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem - tilsæt lidt mere mel hvis den er for klistret at arbejde med. Tril dejen til boller og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve 10 - 20 min., pensl dem med et pisket æg og bag dem ved ca. 210 grader til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar