fredag den 27. september 2013

Knækbrød

Hjemmelavet knækbrød smager rigtig godt og er meget nemt at lave. Jeg elsker at have en dåse af de her i køkkenet - som eftermiddagssnack eller til hvornår jeg ellers bliver lidt sulten. 




Opskriften fik jeg for mange år siden af en veninde, hvis mor altid lavede dem. I dag prøvede jeg at putte blå birkes i, men normalt laver jeg dem uden - men man kan jo gøre lige hvad man har lyst til.

Opskriften kommer her: 

1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl  græskarkerner
3 1/2 dl mel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl olie
2 dl vand

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. I en anden skål blandes olie og vand og hældes derefter i skålen med de tørre ingredienser. Rør til du har en sammenhængende, men meget klistret masse. 
Halvdelen af massen lægges på et stykke bagepapir, som har samme størrelse som bradepanden i ovnen. Læg et stykke bagepapir over massen og rul den nu ud til den er helt flad. Flyt dejen til bradepanden og tag forsigtigt det øverste stykke bagepapir af. Med en skarp kniv eller pizza-skærer skæres nu riller i dejen, så den er nemmere at brække i stykker, når den er bagt. Herefter bages knækbrødet ved 200 grader, indtil det har fået en del farve.
Det er min erfaring, at det ikke bager lige meget over det hele, så jeg tager normalt knækbrødet ud, når det bliver brunt i kanten. Jeg lader det køle lidt af og brækker det så i stykker, som så kommer i ovnen igen - så er det nemmere at tage stykkerne ud efterhånden som de bliver klar. 
God fornøjelse :) 

2 kommentarer:

  1. Sikke en flot blog du har lavet her Marie :-)

    De her knækbrød, dem må vi lige prøve, tak.

    Kh Camille.

    SvarSlet
  2. Tusind tak, Camille. Det var dig, der inspirerede mig til at starte min egen blog - både med din fede Instagram-side og din fine blog :)

    SvarSlet