Sidste jul lavede jeg for første gang tranebærsovs (eller
kompot er det måske snarere) som tilbehør til julemiddagen - hos os spiser vi
altid både and og flæskesteg. Den får selskab på julebordet af min hjemmelavede
agurkesalat (opskrift her) og begge er skønne til både and og flæskesteg.
Opskriften
får du her:
250 g
tranebær
4 spsk
brun farin
Knap 100
ml vand
3 spsk lys
sirup (eller den du lige har i skabet)
Revet skal
og saft af 1 appelsin
Bland alle
ingredienserne i en gryde og lade det småkoge indtil alle bær er 'sprunget'. Rør
godt rundt og kog videre indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Jeg foretrækker
en rimelig tyk konsistens - som tyk marmelade. Når sovsen/kompotten køler af
bliver den noget mere fast, så tag den af varmen lidt før du synes den har nået
den rette konsistens.
Hæld
massen på et sylteglas og opbevar den i køleskabet indtil den skal bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar