fredag den 31. januar 2014

Hæklet pandebånd - tunesisk hækling


Endnu en lille overspringshandling - af den hæklede slags :) Jeg brugte en aften på at hækle dette pandebånd og jeg er meget glad for både udseendet og den tekstur man får, når man hækler tunesisk. Det giver sig en smule, men ikke for meget til, at det ændrer størrelsen på pandebåndet radikalt. 
Garnet jeg har brugt er Drops Eskimo - det anbefales at hækle på en nål 9 mm, men jeg brugte en 7 mm til dette pandebånd, da jeg ville have en lidt fastere tekstur til pandebåndet, så det ikke ville give sig for meget. Og det endte med at passe rigtig fint. 

søndag den 26. januar 2014

Olivenbrød

Dette er et af mine yndlings-madbrød. Det passer både godt til supper, lam, tzatziki, og for sig selv - med en god olivenolie dryppet på. I modsætning til nogle af de andre madbrød, jeg bager, så tager dette lidt længere tid at forberede. Derfor er det tit noget jeg laver i weekenden. Det skal egentlig ikke forstås på den måde, at der er meget arbejde - men brødet skal bare hæve af flere omgange, så på den måde er det lidt tidskrævende.

fredag den 24. januar 2014

Hæklet sjal

Jeg ved godt, at det mest er hæklede tæpper, jeg gør det i, men jeg har fået lyst til også at kaste mig over lidt andre projekter. Og da jeg har noget lækkert Drops Alpaca garn tilovers fra mit babytæppe og fra nogle andre indkøb (man kan jo aldrig få for meget garn!!), så synes jeg, det var på tide, at jeg pøver at hækle et sjal - eller tørklæde, om du vil. 

søndag den 19. januar 2014

Opdatering på mit farverige tæppe af garnrester

En lille søndagsopdatering på mit tæppe af garnrester. (Læs blogindlæg om det her og her og se det endelige resultat lige her)
Det er gået meget hurtigt med at få hæklet mine firkanter - godt hjulpet på vej af januar-vejret, der har sørget for ekstra hygge indendøre - som jeg har tilbragt på sofaen med gode film i fjernsynet og mine hæklerier på skødet.

tirsdag den 14. januar 2014

Grydebrød med mandler, tørrede tranebær og revet appelsinskal


Dette er en lækker og aromatisk udgave af mit grydebrød med mandler, tørrede tranebær og revet appelsinskal. Det dufter skønt og har en rig smag, som især egner sig godt til en god ostemad. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har lavet denne variant. Til forår og sommer forestiller jeg mig en udgave kun med appelsinskal og mandler - tror det vil være rigtig lækkert med smør og hjemmelavet jordbærsyltetøj på :)